<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=4180161595355428&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mukava keino säästää energiaa ja ilmastoa.

Wattinen vähentää kerrostalon asuntojen lämmitysenergian kulutusta ja parantaa samalla asumismukavuutta. Kodeissa on lämmityskaudella aina sopiva lämpötila, energiaa säästyy eikä asukkaiden tarvitse luopua kuin vanhoista termostaateista. Lisäksi investointi lämmityksen hallintaan Wattisen avulla on vastikeneutraalia.

Wattinen auttaa myös lämmityksen tasapainotuksessa sekä taloyhtiön  maalämpöhankkeen suunnittelussa. Myös linjasaneeraushankkeisiin Wattinen tuo etuja. 

Lue Wattisen asiakastarinoita

 

Wattinen on kerrostalokotien älykäs lämmityksensäätäjä.

shutterstock_5357394_Xwklt_1440_960

Mukavampaa asumista

Asukkaat voivat helposti asettaa ja ajastaa kotinsa jokaisen huoneen lämpötilan elämäänsä sopivaksi. Wattinen pitää tasaisen varmasti toivotun lämmön ja korjaa lämmitysjärjestelmän epätasapainoisuutta.
Hyödyt asukkaalle

shutterstock_1546715_uKJ3b

Säästää taloyhtiön kaukolämpöenergiaa

Lämmitys on suurin kiinteistönhoidon kuluerä. Wattinen säätää ja optimoi kerrostalon lämmitystä tekoälyyn kytkettyjen älytermostaattien avulla. Wattisen avulla taloyhtiö säästää lämmitysenergiassa jopa 30 %.
Katso mistä säästöt syntyvät

kuvitus_saaste_1000x691

Vähemmän ilmastopäästöjä

Kiinteistöjen lämmittäminen aiheuttaa Suomessa jopa kaksinkertaiset päästöt liikenteeseen verrattuna. Wattinen auttaa pienentämään kaukolämmön kulutusta, tuotantoa ja päästöjä. Se myös tasaa kysyntäpiikkejä, mikä vähentää tarvetta fossiilisten polttoaineiden käyttöön.

Miten Wattinen toimii?

 • Kodeissa riittää termostaattien vaihto.
 • Putkia ei asennuksessa avata, joten ei ole pelkoa vuotavista pattereista.
 • Wattisen saa kätevästi kuukausimaksulla, ilman isoja investointeja. Kulut sisältävät huollon ja asiakaspalvelun.
 • Älylämmitys huomioi toivotun sisälämpötilan, huoneen lämpövaraavuuden sekä sään ja sääennusteen. Katso video!

 

Työkalu tasapainotukseen

Tasapainotusta uusin keinoin Wattisen avulla

Epätasainen lämmitys on yleinen ongelma kerrostaloissa. Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja syö samalla turhaan energiaa. Lämmityksen tasapainottaminen perinteisin keinoin on kuitenkin melko monimutkainen urakka. 

Modernimpi ja helpompi tapa tasapainottaa kaukolämpöä käyttävän kerrostalon lämmitystä on asentaa taloyhtiöön älylämmityspalvelu Wattinen. Se tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti, ei vain kertatoimenpiteenä. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta ja sitä kautta ilmastopäästöjä. Samalla asumismukavuus paranee.

 

Lisäarvo perinteiseen tasapainotukseen

Joskus lämmitysjärjestelmän epätasapaino on niin suuri, että mikään muu kuin perinteinen tasapainotusprojekti ei auta. Sitä voidaan kuitenkin tehostaa ja nopeuttaa, mikäli taloyhtiöön on jo aiemmin asennettu Wattinen.

 • Wattisen venttiilikohtainen data saadaan suunnittelijan käyttöön, jolloin syntyy  ymmärrystä kiinteistön kipukohdista lämmityksen osalta. Erityisen hyödyllistä iäkkäämmissä taloyhtiöissä.
 • Merkittävä kustannussäästö tasapainotuksen jälkisäädön osalta. Huoneistokäyntien tarve vähenee Wattisen hoitaessa etänä monet  yleensä huoneistokäyntejä vaativat toimenpiteet. 
 • Tasapainotusurakan laajuudesta riippuva termostaattien hintavaikutus:
  uusien termostaattien hinta vs. Wattisen aloitusmaksu (Wattinen sisältää älytermostaattien asennuksen).
 • Perinteisen tasapainotuksen tarve vähenee jatkossa, sillä Wattinen tekee tasapainotusta reaaliaikaisesti.

 

Pienellä lämmityksen säädöllä on iso ilmastovaikutus.

Rakennusten lämmittäminen on yksi suurimmista ilmastopäästöjen aiheuttajista. Pääkaupunkiseudun päästöistä yli puolet aiheutuu lämmityksestä. Se on kaksinkertainen määrä päästöjä liikenteeseen verrattuna. Lähde: HSY

Suomessa onkin erityisesti vanhemmissa kerrostaloissa erittäin suuri energiansäästöpotentiaali. Niiden energiatehokkuuden parantaminen säästäisi sekä ilmastoa että taloyhtiön kustannuksia. 

 Lämmitys
 Sähkö, jätteiden käsittely, liikenne, teollisuus ja työkoneet

Matkalla maalämpöön 

Wattinen on taloyhtiön apuna maalämpöhankkeen suunnittelussa. Taloyhtiön energiankulutus maksimitehoineen selvitetään ja optimoidaan. 

echo-1966014_1920

 

Hyödyt Wattisesta  maalämpöhankinnassa

 • Juuri oikean pumpun valinta:  kustannussäästö todennäköisesti tuhansia euroja
 • Lämpökaivojen mitoitus: kun oikea energiankulutus on tiedossa, myös kaivojen mitoituksessa voidaan säästää. 

Asiantuntijapalvelu

Wattisen tekninen asiantuntija konsultoi ja neuvoo puolueettomasti taloyhtiötä koko lämmitysjärjestelmän suhteen. Näin maalämpöhankkeessa vältytään ”turhilta” investoinneilta ja varmasti ymmärretään taloyhtiön lämmityksen kokonaiskuva.

 

Taloyhtiön linjasaneeraus suunnitteilla?

Onko taloyhtiönne PTS:ään kirjattu linjasaneeraus tai onko linjasaneeraus muuten ajankohtainen lähivuosina? Jos näin on, kiinteistönne kannattaa tutustua Wattisen palveluun. Palvelumme kautta saatte asiantuntevaa ja puolueetonta konsultointia lämmitysjärjestelmän tilaan liittyen ja hyvän käsityksen lämmitysjärjestelmän toimivuudesta kokonaisuutena. Wattisen kautta saatte myös arvokasta dataa linjasaneerauksen suunnitteluun ja siten merkittävää säästöä jopa  miljoonia euroja maksavaan linjasaneeraukseen.

Linjasaneeraukseen liittyvän, ja nykyään lain vaatiman huoneistokohtaisen veden kulutuksen mittauksen saa Wattisen asiakkaana todella kustannustehokkaasti ja helposti Wattisen lisäpalveluna. Palvelumme avulla taloyhtiönne asukkaat voivat seurata veden ja lämmityksen kulutusta kätevästi samasta sovellusnäkymästä, jotta kiinteistönne vastaa tältäkin osin nykyisiä tarpeita.

 

 

Wattinen_heinakuu_artikkeli_1200x628px

 

Wattisen hyödyt

Parempi asumismukavuus

 • Helppo ja kätevä lämmityksen säätö; Halutut lämpötilat huonekohtaisesti.
 • Lämmityksen ajastus: sopiva lämpötila eri aikoina
 • Lämmityksen säätö, ajastus ja poissaolon asetus myös kännykkäsovelluksella

Vähentää taloyhtiön energiankulutusta ja säästää lämmityskustannuksissa

 • Poistaa turhaa energiankulutusta.
 • Mahdollistaa yö-, poissaolo- ja arkirytmin mukaiset säästöt lämmityksessä.
 • Huipputehon pienentäminen pienentää tehomaksuja.

Säästää huoltoyhtiön kustannuksia

 • Lämmitysjärjestelmän automaattinen ja jatkuva tasapainotus
 • Huoltotarpeiden tunnistaminen ja ennakointi etänä, ilman kotikäyntejä
 • Etäpalvelu; Wattinen palvelee asukkaita järjestelmään liittyvissä asioissa.

Helpottaa isännöitsijän työtä

 • Konsultointia lämmityksestä, säätö- ja korjaustoimissa avustaminen
 • Lämmitykseen liittyvät ongelmat vähenevät.
 • Wattisen asiakaspalvelu palvelee asukkaita 24/7.
 • Lämmitykseen liittyvien ongelmien selvittäminen etänä, ilman kotikäyntejä.

Luo edellytyksiä uusiutuvalle kaukolämmöntuotannolle

 • Energiankulutuksen pieneneminen vähentää kysyntää ja mahdollistaa uusiutuvien polttoaineiden osuuden kasvattamisen nopeammin.
  Kysyntäpiikkien pieneneminen vähentää fossiilisilla polttoaineilla toimivien varavoimaloiden tarvetta.