Ongelmia lämmityksessä? Ongelmia kuluissa?

Ei enää jatkossa! Anna Wattisen viedä taloyhtiönne lämmitys älykkäämmälle aikakaudelle.

Tutustu
Wattinen_hero_1

Wattinen on täyden palvelun paketti, jolla taloyhtiönne saa lämmityskustannukset kuriin asumismukavuutta samalla lisäten.

Ja mikä parasta, Wattisen käyttöönotto ja itse käyttö on mutkatonta.

Wattisen saat min. 20 huoneiston kerrostaloyhtiöön, jossa on vesikiertoinen patterilämmitys.  

Ota yhteyttä
Wattisen asentaja asentaa lämmityspatteriin älytermostaattia.
House temperature

Lämmityksen ABC -opas

Opi perusasiat lämmityksestä. Lämmityksen ABC on napakka ja maksuton opas kaukolämpöä käyttäville kerrostaloille. Se sisältää sopivasti tekniikkaa ja lisäksi paljon vinkkejä vikatilanteisiin, säätöihin sekä kulutuksen pienentämiseen.

Lataa maksuton opas
Vanha mies lukee Wattisen opasta ja Wattisen edustaja punaisessa paidassa hymyilee vieressä.

Wattinen – helposti käyttöön, nopeasti säästöjä

Back (Stroke)
Ei isoja alkuinvestointeja

Asennus nopeasti ja asukkaille vaivattomasti olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Käyttö sujuu kiinteällä kuukausimaksulla ilman määräaikaista sitoutumista.

Back (Stroke)
Huolettomuutta 24/7

Wattinen pitää lämpötilan halutulla tasolla huonekohtaisesti. Palvelu sisältää asennuksen lisäksi laitteiston ylläpidon, huollot, asiakaspalvelun sekä raportit lämmityksen toimivuudesta ja säästöistä.

Back (Stroke)
Ympäristö kiittää

Wattinen säästää paitsi euroja myös ympäristöä. Wattisen avulla kiinteistön lämmityksen aiheuttama hiilijalanjälki on jopa 20 % pienempi. Wattinen on vastuullinen valinta.

Älypuhelimessa Wattisen sovellus lämmityksen ajastuksineen, vieressä älytermostaatti

Näin sujuvaa on Wattisen käyttö!

Näin Wattinen hankitaan ja otetaan käyttöön.

1. Wattisen esittely ja tarjous
2. Tilausvahvistus
3. Wattisen asiantuntijan alkukartoitus
4. Asennusaikataulun sopiminen ja asukastiedotteet
5. Asennus
6. Älypuhelinsovellus ja pikaopas
7. Oppimisvaihe
8. Lämmityksen optimointi
9. Seuranta ja raportointi

Lisää asumismukavuutta, pienentää kuluja ja päästöjä

Mukavampaa asumista

Wattinen lisää asumismukavuutta pitäen lämpötilan lämmityskaudella aina sopivana – palvelu pitää toivotun lämmön ja korjaa lämmitysjärjestelmän epätasapainoisuutta automaattisesti.

Lue lisää tasapainotuksesta
Vanha mies seisoo huoneessa ja hymyilee kohti.

Lämmityskustannukset kurissa

Wattisen ansiosta taloyhtiön lämmitysenergiaa kuluu vähemmän. Tämä tarkoittaa pienempiä lämmityskustannuksia, vähäisempiä ilmastopäästöjä ja tyytyväisempiä asukkaita.

Lue lisää energiansäästöstä
Punatakkinen nainen seisoo talon pihalla ja hymyilee kohti.

Huonekohtaisia lämpötiloja

Asukkaat voivat helposti asettaa ja ajastaa kotinsa jokaisen huoneen lämpötilan sopivaksi. Tämä onnistuu suoraan älytermostaatista tai kätevällä puhelinsovelluksella.

Lue lisää
Vanha herra lukee lehteä, vierellä on lämmityspatteri termostaatteineen. play_btn

Wattisen edut asukkaille - Katso video!

Asiakkailta

 • Wattisen myötä taloyhtiön energiankulutus on tippunut n. 13%. Itse palvelun asennus kävi nopeasti ja asiakaspalvelusta on saanut vastaukset nopeasti.

  Juri Olkkonen, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Hiittistenkulma

 • Kiinnostuin etenkin ympäristöön liittyvistä näkökulmista. Jos samalla voimme saada taloudellista säästöä, niin se on aina parempi. 

  Mira Alakoski, hallituksen jäsen, As Oy Pirkkalan Kyöstintie 2

 • Taloyhtiön asuntojen lämpötila on nyt paljon yhtenäisempi ja lähempänä tavoitelämpötilaa. Valituksia ei ole enää tullut ja taloyhtiö on ollut ratkaisuun tyytyväinen. 

  Pauli Verkka, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Oskelantie 5

 • Kaikki lämmitykseen liittyvä kulkee Wattisen kautta ja asukkaat tietävät voivansa ottaa sinne yhteyttä ongelmien ilmetessä. 

   

  Nina Sillah, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Koskelan Veljestupa

 • Asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa asuntonsa lämpötilaan kätevästi Wattisen sovellusta käyttämällä. Taloyhtiön ylärajaa ei tosin voi ylittää, mutta sovelluksella on helpompi säätää asunnon lämpötiloja huonekohtaisesti vuorokauden eri aikoina. 

  Tapio Yli-Honko, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Ahvenispuisto

 • Nykyisen tilanteen ymmärtäminen on ensimmäinen vaihe siihen, että kulutusta voidaan optimoida. Raportointi näyttää kattavalta ja seuraavalla lämmityskaudella toivottavasti pääsemme jo realisoimaan investoinnin hyötyjä.

  Pauli Sinivuori, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Keskilaiva

 • Kovilla pakkasilla energiankulutus on kaikkein suurinta, jolloin kulutuspiikkejä usein mitataan, ja Wattisen järjestelmän avulla onnistuimme tätä tiputtamaan. Saimme energiayhtiöltä tiedon tehomaksumme putoamisesta. 

   

  Jari Snellman, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Espoon Tuulenvire

 • Taloyhtiön nuoremmat ihmiset tykkäävät säätää lämpötiloja puhelimella, mutta vanhemmille asukkaille on hyvä, että niitä voi säätää myös manuaalisesti.  Muutenkin meillä on oltu palveluun tyytyväisiä. 

  Leo Pusa, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Kotikonnuntie 9

 • Vaikkapa reissussa ollessa ja öisin pääsee säätämään lämmitystä pienemmäksi. Tykkään kyllä kotona oleskellessa lämmöstä, mutta hukkaanhan se menee poissa ollessa.

  Marika Kokkinen-Eurén, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Pohjansäde

 • Asukkaiden käyttökokemukset Wattisesta kertovat, että mahdollisuus säätää lämpötiloja kännykällä on erittäin kätevää ja lämpötilan säätäminen minimiin koko huoneistossa poissaolojen ajaksi on helppoa. 

  Leo Kuismin, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Helsingin Sorsavuorenkatu 14

 • Wattinen on ollut taloyhtiötasolla oikein kannattava investointi. Asukkaat ovat tyytyväisiä, kun fiksujen ratkaisujen tekeminen on helppoa ja asumismukavuus parantunut.

  Lauri Rasi, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Turuntie 110

Sinun kotisi, sinun lämpötilasi

Wattisen avulla asukaskohtaisten lämpötilamieltymysten asettaminen onnistuu myös suurissa kerrostaloyhtiöissä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että taloyhtiössä asukas voi asettaa eri lämpötilat eri huoneisiin käyttötarkoituksen ja vuorokaudenajan mukaan.

Mikä on hyvä kodin sisälämpötila?

Lue artikkeli
Nainen istuu sohvalla ja näppäilee puhelinta hymyillen.

Lämpötilan säätäminen on helppoa ja tapoja on kaksi:

1) Suoraan älytermostaatista
Patteritermostaatteja voi säätää käsin kiertämällä. Termostaateissa on digitaalinen näyttö, josta haluttu lämpötila on helppo valita Celsius-asteina.

2) Älypuhelimella – mistä ja milloin vain
Patterien termostaatteja voi ohjata myös älypuhelimella, jolloin asukas voi asettaa ja ajastaa toivomansa lämpötilat haluttuihin vuorokaudenaikoihin. Näin huoneiston lämmityspattereiden säätäminen onnistuu etänäkin.

Lisää ohjeita Wattisen Tietopankissa
wattinen-041121-150-web play_btn

Wattisen älypuhelinsovelluksen käyttöönotto -Katso video!

Lämmityssäästöjä ja yhteydenpitoa

Wattinen on tarkka energiansäästäjä pitäen taloyhtiön kaukolämpökulut tiukasti kurissa. Tämä tarkoittaa asukkaille mm. sitä, ettei hoitovastikkeeseen tule lämmityksen takia nousupaineita, sillä iso osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen.

Wattisen tuomien energiansäästöjen kautta taloyhtiön rahaa säästyy muihin toivottuihin hankkeisiin.

Wattisen kokonaisvaltainen palvelu sisältää taloyhtiölle myös säännöllisen raportoinnin: taloyhtiön yhteyshenkilö saa selkeän ja visuaalisen raportin kerran kuussa. Raportti kertoo mm. tavoitelämpötilojen ja toteutuneiden lämpötilojen eron sekä muita tärkeitä kulutustietoja.

Lisäksi Wattinen pitää säännöllisesti seurantapalavereja taloyhtiön edustajien kanssa.

Lue lisää energiansäästöstä
Kaksi miestä kävelee alas kerrostalon portaita, toisella on Wattisen punainen paita.

Arjen ilmastomyönteisiä tekoja

Wattinen tuo älyä lämmittämiseen pienentämällä samalla taloyhtiön hiilijalanjälkeä. Tyypillisessä 40 huoneiston kerrostalossa energian kulutuksesta aiheutuva päästöjen pieneneminen vastaa noin 6–7 henkilöauton vuotuisia päästöjä.

Asuminen on Suomessa merkittävä osa hiilijalanjälkeä ja suurin hiilijalanjälki asumisessa tulee juuri lämmityksestä. Siksipä Wattinen on taloyhtiölle ja sen asukkaille konkreettinen sijoitus ja teko ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Erityisen hienoa Wattisen palvelussa on asukkaiden mahdollisuus säätää oman asuntonsa olosuhteita itse, huonekohtaisesti. Tällä tavoin asukkaat voivat tehdä arjen ilmastotekoja ja seurata niiden vaikutuksia esimerkiksi pudottamalla lämpötilaa aina kotoa poissa ollessaan tai uniajaksi.

Onkin hyvä tiedostaa, että lämmityksen säätö on helpompaa kuin vaikka lasin ja metallin kierrätys – ja lisäksi vaikutus on silti suurempi. Eikä hiilijalanjäljen pienentämiseksi tarvitse luopua mukavuudesta.

Lue lisää ilmastovaikutuksista
Mies ja nainen kävelevät yhdessä kerrostalon sisäpihalla ja hymyilevät toisilleen.

Lämmityksen erityisosaaminen

Wattinen on taloyhtiölle erinomainen mahdollisuus saada lämmitysjärjestelmänsä nykytilasta hyvä käsitys, koska palvelun käynnistykseen liittyy asiantuntijan tekemä perusteellinen alkukartoitus. 

Wattinen tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti. Se säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta – Wattinen pienentää taloyhtiön ilmastopäästöjä.

Meiltä saat myös hyödyllistä asiasisältöä lämmitykseen liittyen, kuten maksuttoman Lämmityksen ABC -oppaan. 

Lue lisää lämmitysosaamisesta
Kaksi miestä lämmönjakohuoneessa osoittaa tilassa olevia laitteita.

Wattisella on Tietoturvamerkki

Wattisella on sertifioinnissa todettu riittävä tietoturvan taso

Traficomin Tietoturvamerkki takaa kuluttajalle, että laitteen tietoturvan perusominaisuudet ovat kunnossa. Tietoturvamerkki voidaan myöntää sertifiointiprosessin läpäisseille älylaitteille, jotka keräävät tietoa ympäristöstään ja viestivät siitä verkon välityksellä.

 

Lue lisää Tietoturvamerkistä
Tietoturvamerkin logo

Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Ota yhteyttä
Hymyilevä mies Wattisen paidassa ja lippalakissa.