Usein kysyttyä: Termostaatti

 • Wattisen patteritermostaatti, jossa on digitaalinen numeronäyttö

 • 1. Miten Wattisen älytermostaatti toimii?

  Älytermostaatti mittaa huoneen lämpötilaa ja säätää venttiiliä tarpeen mukaisesti.

  Ensimmäinen askel älytermostaatin toiminnassa on tavoitelämpötila. Voit määrittää tavoitelämpötilan pyörittämällä älytermostaatin valitsinta näytön mukaisesti tai Wattisen mobiilisovelluksella.

  Kun älytermostaatti tietää tavoitelämpötilan, se ryhtyy mittaamaan huoneen lämpötilaa. Huomioithan, että älytermostaatti mittaa lämpötilaa siellä missä se sijaitsee, ja että esimerkiksi verhot ja suuret huonekalut saattavat vaikuttaa sen toimintaan. Näissä tapauksissa lämpötilaero huoneen keskelle saattaa olla yhdestä kahteen asteeseen.

  Kun älytermostaatti tietää toteutuneen ja tavoitelämpötilan, se säätää patterin venttiiliä tarpeen mukaisesti. Jos huonetta pitää lämmittää, älytermostaatti avaa venttiiliä, ja jos huonetta pitää viilentää, älytermostaatti sulkee venttiiliä.

 •  
 • 2. Miten älytermostaattia oppii käyttämään?

  Wattisen älytermostaattien käyttö on helppoa ja suoraviivaista.

  Helpoimmillaan Wattisen älytermostaatin käyttö on jopa helpompa kuin perinteisen termostaatin käyttö: pyörittämällä termostaattia voi valita LED-näytön opastamana tavoitelämpötilaksi esimerkiksi 21 °C - vanhassa termostaatissa kun pitää arvata mitä esimerkiksi numero 4 tarkoittaa.

  Myös Wattisen mobiilisovelluksen käyttö on tehty helpoksi - sovellus esimerkiksi ohjeistaa askel kerrallaan ajastusten tekemisen. Lisäksi asennuksen yhteydessä jokaiseen asuntoon jätetään käyttöopas käsisäätöön ja mobiilisovelluksen käyttöön.

 •  
 • 3. Miksi termostaatti ja mobiilisovellus rajoittavat lämpötilan säätöä?

  Wattisen lämmityksen säätö toimii taloyhtiön asettamissa rajoissa.

  Taloyhtiö määrittelee minimi- ja maksimilämpötilat, joita noudatetaan kaikissa kiinteistön termostaateissa. Liian matala lämpötila aiheuttaa kosteus- ja homeongelmia. Lämpötilan yläraja asetetaan yleensä tasolle, joka palvelee kaikkia ja samalla välttää turhaa ylilämmitystä.

4. Näyttääkö termostaatin digitaalinen näyttö huoneen lämpötilan vai tavoitelämpötilan?

Termostaatissa näkyy haluttu tavoitelämpötila. Nykyhetken mitattu lämpötila näkyy Wattinen-sovelluksessa kyseisen huoneen tavoitelämpötilan alla. Huoneen lämpötilan voi mitata myös erillisellä lämpömittarilla. Joskus lämpötilan mittaustulos vaihtelee eri puolilla huonetta, varsinkin kauempana patterista.

5. Toimiiko Wattisen älytermostaatti ilman mobiilisovellusta?

Kyllä: Tavoitelämpötilan voi valita myös termostaattia pyörittämällä.

6. Mitä tapahtuu, kun avaan ikkunan?

Wattisen älytermostaatti pyrkii aina energiansäästöön.

Kun Wattisen älytermostaatin yläpuolella oleva ikkuna avataan, termostaatti tunnistaa nopean muutoksen lämpötilassa ja sulkee patteriventtiilin kokonaan. Jos venttiili pidettäisiin auki ja lämmitys käynnissä, menisi energiaa hukkaan lämpimän ilman noustessa patterilta ylös kohti auki olevaa ikkunaa.

7. Tulisiko Wattisen älytermostaatin pitää ääntä?

Kun Wattisen älytermostaatti mittaa huoneilman lämpötilaa ja vertaa sitä asukkaan asettamaan lämpötilatavoitteeseen, se saattaa tehdä päätöksen säätää moottorillaan venttiiliä. Usein nämä säädöt ovat pieniä ja aiheuttaa vain nopean ja matalan äänen. Joskus myös venttiili itsessään saattaa aiheuttaa pienen äänen.

Jos Wattisen käyttäjänä koet kyseiset äänet häiritseväksi, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme ongelman ratkaisemiseksi: 044 144 260 (arkisin 9-16) tai asiakaspalvelu@wattinen.fi. 

Kaikki ajankohtaiset

Lue Seuraavaksi

Usein kysyttyä: Ongelmatilanteet

Lue artikkeli

Usein kysyttyä: Palvelun käyttö

Lue artikkeli

Usein kysyttyä: Turvallisuus

Lue artikkeli