Wattisella on Tietoturvamerkki

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom julkaisi 26.11.2019 kuluttajien avuksi Tietoturvamerkin. Se takaa kuluttajalle, että laitteen tietoturvan perusominaisuudet ovat kunnossa. Tietoturvamerkki voidaan myöntää sertifiointiprosessin läpäisseille älylaitteille, jotka keräävät tietoa ympäristöstään ja viestivät siitä verkon välityksellä. Traficom haluaa Tietoturvamerkillä lisätä kuluttajien tietoisuutta tietoturvasta ja laitteiden tietoturvallista käyttöä.

Tietoturvamerkki kertoo, että älylaitteen tietoturvaominaisuudet ovat kunnossa.

Älykotien yleistyessä Suomessa verkkoon liitetään jatkuvasti enemmän laitteita, joiden välittämää tietoa käytetään erilaisissa palveluissa. Koska laitteet myös keräävät jatkuvasti tietoa käyttäjistään, tulee niiden tietoturvallisuuteen kiinnittää yhä tarkemmin huomiota. Kun kodin verkkoon liitettyjen laitteiden tietoturva on kunnossa, vältytään esimerkiksi tietojen väärinkäytöltä, laitteiden haltuunotoilta tai tietovuodoilta.

"Markkinoilla olevien laitteiden tietoturvallisuus vaihtelee, eikä kuluttajilla ole toistaiseksi ollut helppoa tapaa erottaa turvallista laitetta turvattomasta. Nyt julkistettu Tietoturvamerkki vastaa tähän tarpeeseen ja helpottaa ostopäätöksen tekemistä. Sen avulla kuluttajien on helppo tunnistaa riittävän tietoturvallinen laite", toteaa Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

Pilottiprojektissa mukana myös Wattinen

Tietoturvamerkkiä ryhdyttiin viemään aktiivisesti eteenpäin vuoden 2018 loppupuolella. Se on kehitetty Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen pilottiprojektina yhdessä Cozify Oy:n, DNA Oyj:n ja Polar Electro Finland Oy:n kanssa. Ensimmäiset Tietoturvamerkit on nyt myönnetty näiden yritysten tuotteille. Merkin saivat marraskuussa Cozify Hub -älykotisovellus, DNA:n Wattinen-älylämmityspalvelu ja Polar Ignite -älykello.

”DNA on mielellään mukana hankkeissa, jotka helpottavat ihmisten valintoja ja arjen päätöksiä.”, kertoo Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi DNA:lta. ”Wattisen laitteet ovat langattomasti kiinni pilvipalvelussa. On luonnollista, että kuluttajilla herää kysymyksiä siitä, miten nämä palveluun kuuluvat elementit on suojattu. Kuitenkaan monet kuluttajat eivät tunne tietoturvateknologioita hyvin. Viranomainen on nyt todennut, että Wattisella on riittävä tietoturvan taso ja tällainen Tietoturvamerkillä varustettu tuote on kuluttajalle helppo valinta.”

Katso alta Wattisen Mikko Lietsalmen haastatteluvideo Tietoturvamerkistä

 

tietoturvamerkki.fi

 

Kaikki ajankohtaiset

Lue Seuraavaksi

Miten älykäs lämmityksen ohjaus auttaa kiinteistöomistajaa?

Lue artikkeli

Älykäs lämmityksen ohjaus myös kylpyhuoneiden lattialämmitykseen

Lue artikkeli

Kattavan anturoinnnin ja reaaliaikaisen lämmitysdatan hyödyt

Lue artikkeli