Älykäs lämmityksen ohjaus myös kylpyhuoneiden lattialämmitykseen

Mitä kattavammin energiakulutusta kiinteistössä optimoidaan, sitä suurempia mahdollisuuksia säästöille syntyy mukavuudesta tinkimättä.  

Vauva istuu kylpyhuoneen laattalattialla

Kerrostalon lämmitystä voidaan ohjata ja optimoida DNA:n Wattisen älylämmityspalvelulla, kun kiinteistössä on vesikiertoinen patterilämmitys. Mikäli kylpyhuoneissa on sähkölämmitteinen lattialämmitys, Wattisen ohjaus ei ulotu sinne. Tämä on harmillista, sillä kylpyhuoneiden lattialämmitys on tyypillisesti jatkuvasti päällä kuluttamassa energiaa ja vieläpä usein tarpeettoman korkeassa lämpötilassa. Monet taloyhtiöt maksavat kylpyhuoneen lattialämmityksen yhteisistä kuluista, jolloin kiinteistösähkön laskun kasvaessa lattialämmitys luo painetta vastikkeiden nousulle.

Wattisen täydentäjäksi taloyhtiö voi ottaa käyttöön Themo Energiansäästöpalvelun, jolloin lämmityksen ohjaus ja optimointi saadaan kiinteistössä toteutettua kokonaisvaltaisemmin. Tämä säästää energiaa ja euroja. Kylpyhuoneeseen tai sähkökeskuksen DIN-kiskoon asennetaan Themo-termostaatit, joita ohjataan pilvipalvelusta lämmittämään lattioita vain silloin, kun sille on tarvetta. Koneäly ottaa lattian lämmityksessä huomioon mm. lattian varaavuuden, sähkön hinnan ja sääennusteen.

Kylpyhuoneiden lattialämmityksen keskitetty optimointi säästää tyypillisesti noin 50% lattialämmitykseen kuluvasta sähköenergiasta ja sen palvelumaksu on aina reilusti alle säästön. Samalla palvelu huolehtii mukavuudesta eli siitä, että lattialämmityksen lämpötila on kaikissa asunnoissa halutulla tasolla.

Wattisen liiketoimintajohtaja Olli Rasia näkee säästöjä etsiville taloyhtiöille houkuttelevaa synergiaa Themo Energiansäästöpalvelun yhdistämisessä Wattisen älylämmitykseen.

”Themon palvelu lisää erinomaisen ”puuttuvan palan” Wattisen lämmityksen ohjaukseen. Kiinteistön hallinnoijalle sujuvuutta arkeen tuo se, että yhdestä ja samasta Wattisen hallintapaneelista voi myös seurata Themon palvelun toimintaa.”

Themon myyntijohtaja Joonas Rantala huomauttaa, että esimerkiksi taloyhtiöt etsivät parhaillaan tehokkaita ratkaisuja lämmityksen kulujen hillintään ilman, että asukkaiden mukavuudesta tarvitsee tinkiä.

Themo Energiansäästöpalvelu ohjaa tällä hetkellä noin 10 000 tilaa Suomessa. Joukossa on niin suurten suomalaisten vuokranantajien huoneistoja kuin erilaisten majoituspalvelutarjoajien ja hoiva-alan yritystenkin tiloja. Wattisen kanssa käynnistettävä yhteistyö on merkittävä askel älykkään sähkönkäytön laajentamiseksi vahvemmin eri segmentteihin. Esimerkiksi perinteiset taloyhtiöt hyötyisivät merkittävästi Wattisen ja Themon yhdistelmästä kustannushyötyjä etsittäessä.”

Kaikki ajankohtaiset

Lue Seuraavaksi

Miten toteuttaa vastuullisuutta älykkään lämmityksen ohjauksen avulla?

Lue artikkeli

Miten älykäs lämmityksen ohjaus auttaa kiinteistöomistajaa?

Lue artikkeli

Kattavan anturoinnnin ja reaaliaikaisen lämmitysdatan hyödyt

Lue artikkeli